Welkom bij QM Sportscare, de website voor sportend Nederland!

Lindy van Anrooij (NL)

Mijn naam is Lindy van Anrooij. Ik ben 19 jaar en woonachtig in het Zeeuwse Kapelle. Ik studeer Commerciële Economie met Sport marketing/management aan de Johan Cruyff University in Tilburg. Mijn studie combineer ik met de sport veldrijden, waarbij ik sinds september 2015 kom ik uit voor het Cycling.be - Alphamotorhomes cycling team. 

 

Tot afgelopen winter combineerde ik de sporten veldrijden en cross triathlon (zwemmen, fietsen, lopen). In de cross triathlon ben ik twee keer Wereld-, drie keer Europees- en vier keer Nederlands kampioene geworden bij de junioren dames. Mijn beste onderdeel was hierbij altijd het fietsen en dit vond ik dan ook veruit de leukste sport van de drie. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met het veldrijden en dit beoefen ik nu vanaf mijn 15e jaar. Hierbij ben ik één keer tweede en twee keer vierde geweest op het Nederlands Kampioenschap. 

 

Afgelopen winter merkte in aan mezelf dat het steeds moeilijker werd deze twee sporten te combineren. Dit kwam voornamelijk doordat triathlon een zomersport is waarvoor je in de winter je basis moet leggen en bij het veldrijden is dit precies andersom, dit is een wintersport waarbij ik de basis in de zomer moet leggen. Doordat fietsen altijd al meer mijn ding geweest is, heb ik hier ook altijd veel meer plezier aan beleefd en door middel van mijn nieuwe team waarbij ik mij echt thuis voel is afgelopen winter de keuze gemaakt om volledig voor het veldrijden te kiezen. 

 

Mijn doel deze winter is om mezelf in de Nederlandse veldrit selectie te rijden en proberen in de grotere klassementscrossen startgelden af te dwingen voor het volgende seizoen. Volgend seizoen wil ik een startplek afdwingen voor het EK en wellicht WK veldrijden. 

Korting

Ontvang korting en steun deze sporter door deze code te gebruiken in je winkelmandje:
"LINDYVANANROOIJ-04"

Over

Details

Lindy van Anrooij

 

Geboortedatum 08 juli 1996
Geslacht Vrouw
Sportdicipline Triathlon
Sports Resultaten Afgelopen seizoen: Wereld kampioen cross triathlon; Europees kampioen cross triathlon (tweede jaar op rij); Nederlands kampioen cross triathlon; Nederlands kampioen cross duathlon; Bij de jeugd/junioren ben ik twee keer Nederlands Kampioen mountainbiken geweest
Ambitie Op de lange termijn wil ik bij de wereldtop in het veldrijden behoren.
Trainingsuren 10 uur.
Aangepast Sporter Nee
Gemeente Kapelle
Provincie Zeeland
Olympisch Netwerk ON Zeeland
RTC-CTO-NTC Nee
Talentstatus Belofte

Uitslagen

Twitter