QM Sportscare is al uitvoerig aanwezig in de internationale topsportwereld. Onder meer de wielerteams Katusha, Etixx-Quickstep en Topsport Vlaanderen Baloise maken reeds gebruik van de producten van QM Sports Care. Vele atleten gebruiken de verwarmende gels of recuperatiecrèmes van QM reeds, maar voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met deze producten, hier wat meer info: QM SPORTS CARE is een lijn van producten van topkwaliteit op natuurlijke basis voor de behandeling van sporters en hun kwetsuren.

De naam QM staat voor ‘ Quality in Massage’, topkwaliteit voor massage, gebruik makend van essentiële oliën die zorgen voor het evenwicht tussen lichaam en geest, wat de basis is van de aromatherapie. De essentiële oliën of de aroma’s van planten zijn vluchtige oliën die door de huid in het lichaam kunnen binnendringen en opgenomen worden, dit is uniek want onze huid is waterdicht en laat niets anders door!

De QM lijn is volledig ambachtelijk ontworpen met enkel de meest uitgelezen ingrediënten. Zo worden de essentiële en absolute oliën van bloemen, zaden, fruit, wortels, grassoorten en bladeren gecombineerd met koud geperste en organisch in de week gezette oliën. In geen geval worden genetisch gemanipuleerde producten gebruikt.

Alvorens het QM-gamma op de markt kwam, werd het hele gamma uitgebreid getest op professionele atleten.

Wij spraken met CEO Johan Van Steendam: “QM is ervan overtuigd dat ORT eindelijk de oplossing biedt voor talentrijke atleten om hun sport op een zo goed als professionele basis te beoefenen door hen een platform aan te bieden, dat hen op alle vlakken de nodige informatie en mogelijkheden biedt om hun droom te verwezenlijken: doorstromen naar de internationale top!

Het Olympic Running Team overstijgt het gewone, laat ons eerlijk zijn, amateuristische, clubniveau en biedt een semi-professionele structuur aan qua trainers, kader, accommodatie, advies op alle vlakken, kortom: een perfecte begeleiding voor de atleet met ambitie!” Een sponsor en een team met ambitie: ze tillen elkaar door samen te werken naar een hoger niveau. De producten van QM zijn immers zeer nuttig. Het risico op blessures wordt enorm gereduceerd door het gebruik van de verwarmende gels, ook de recuperatie wordt versneld door de recuperatiecrèmes.

Dit is essentieel voor sporters in het algemeen, en topsporters zoals de atleten en atletes van het Olympic Running Team. Van Steendam gelooft rotsvast in de samenwerking met ORT en de atletiekwereld in het algemeen: “Als sportliefhebber in hart en nieren wil ik bijdragen aan de opmars van onze atleten, die toch al zo weinig aandacht krijgen in vergelijking met andere sporters, die soms veel minder inspanningen leveren voor hun geld en succes!” De komende maanden zal u onze atleten en atletes geregeld met de producten van QM in de hand tegenkomen, de verwarmende gels zijn dan ook enorm handig tijdens het koude, kille en natte veldloopseizoen dat voor de deur staat.